Haber

TFF ve FIGC, UEFA EURO 2032’yi birlikte düzenlemek için ortak başvuruda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), UEFA EURO 2032’yi birlikte düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuruda bulunma kararı aldı.

TFF’den yapılan açıklamada, “Bugün Türkiye Futbol Federasyonu ile İtalya Futbol Federasyonu’nun ortaklaşa yaptığı adaylık başvurularının UEFA tarafından kabul edilmesi halinde kalan adaylık süreci ortaklaşa yürütülecek ve UEFA’nın istediği bilgi ve belgeler değerlendirilecek. güncellendi ve UEFA’ya sunuldu.”

TFF’den yapılan açıklamada, “Bu büyüklükteki turnuvaların ortaklaşa düzenlenmesi halinde daha fazla futbolseverle etkileşim sağlanacağını ve turnuvaların verimli ve sürdürülebilir bir şekilde tamamlandığını gösteriyor” denildi.

“Ev sahibi şehirler ve statlar, iki federasyonun daha önce UEFA’ya bildirdiği statlar arasından belirlenecek ve turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacak. Ev sahibi şehir ve stat seçimine ilişkin nihai kararı verecekler. gelecek değerlendirmelerden sonra yapılacaktır.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kararla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu için önemli bir karar aldık. İtalyan Futbol Federasyonu ile ortaklığımız, Avrupa Futbolundaki dostluk ve iş birliği değerlerini yansıtıyor.

Bu ortak hareketin, iki Akdeniz ülkesi arasında asırlık bir kültürün modülü ve köklü bir geçmişe sahip mevcut iş birliğini daha da güçlendireceğine ve futbolumuzun geleceği için değerli bir köprü kuracağına inanıyorum.”

İtalyan basını: Karar geçtiğimiz günlerde yapılan ortak toplantıda alındı

Pınar’a övgüİtalyan basınına göre Türkiye ve İtalya’nın Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2032’ye ortak ev sahipliği yapmak için UEFA’ya başvurduğu öne sürüldü.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın bugünkü haberine göre, iki ülke futbol federasyonları UEFA’ya bir mektup yazarak şampiyonayı birlikte düzenlemek istediklerini bildirdi.

ANSA, “Bugün itibariyle İtalya ve Türkiye tek adaydı, bu yüzden sürpriz olmazsa turnuvanın ödülünü bu iki ülkeye doğru ilerliyoruz.”

Habere göre, geçtiğimiz günlerde İtalyan ve Türk futbol federasyonlarının düzenlediği toplantıda ortak başvuru kararı alındı.

UEFA’ya bu karar, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Lideri Gabriele Gravina ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Mehmet Büyükekşi’nin Roma’da görüşmesinin ardından bildirildi.

UEFA’nın Euro 2032 ile ilgili kararını 10 Ekim’de İsviçre’de yapılması planlanan İcra Komitesi toplantısında alması bekleniyor.

İtalyan La Repubblica gazetesi 10 Temmuz’da yayınladığı haberde Türkiye ile İtalya’nın Euro 2032’yi ortak düzenlemesine odaklandığını iddia etti.

Gazete, ”Nyon’da (UEFA genel merkezi), İtalya ve Türkiye’yi ortak atamayı düşünüyorlar. Bu kazanan değil, daha önce iki ülke tarafından üç kez Avrupa futbol şampiyonası düzenlendi: (2000 Belçika-Hollanda, 2008 Avusturya-İsviçre, 2012 Polonya-Ukrayna)” diye yazdı.

La Repubblica, bu durumda şampiyonanın açılış maçının İstanbul’da, finalin ise Roma’da oynanabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu