Haber

Kayseri protokolü Kitap Kafe’yi açtı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın birlikte çalışarak 16 ilçede kurulmasına yardımcı olduğu kadın kooperatifleri büyümeye ve üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sarıoğlan’da kadın kooperatiflerinin ürettiği eserlerin satılacağı kitap kafe olarak hizmet verecek olan Sarkafe Pastanesi ve Kitap Kafe açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sarıoğlan Kaymakamı Fatih Güler, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Erciyes Anadolu Holding CEO’su. Su Alpaslan Baki Ertekin, vali yardımcıları, ilçe başkanları, il müdürleri ve başta kadınlar olmak üzere çok sayıda ilçe sakini.

Vali Çiçek ve Önder Büyükkılıç, açılış öncesi yöresel kıyafetli minikler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“VALİMİZİN MİNNETTARLIĞI VE ÇABALARIYLA”

Başkan Büyükkılıç, açılış töreninde yaptığı konuşmada Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in büyük emekleri olduğuna işaret ederek, “Sayın Valimizin toplumsal açıdan takdiri ve emeği malum olup, ilçemizde böyle bir açılış yapmaktan dolayı mutluyuz. benim de takdir ettiğim bir alan. Sayın Valimizin öncülüğünde, canı ne zaman isterse, nerede isterse hayır demiyoruz. Makul talepleri karşılamak adına güçlü ve potansiyel bir birliktelik oluşturarak tüm ilçelerimizde bu çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Fırsat verildiğinde kadınların bu kooperatiflerde neler yapabileceğini gördüklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Kadınlara bu fırsat verildiğinde hem sosyal anlamda zenginleşiyor, hem ekonomik olarak ayaklarının üzerinde duruyor, hem ilimize hem de ilçemize ayrı bir renk katıyor, titizlik, Kadınların olduğu yerde güven, saygı birbirini tetikler ve tetikler. güçlendiriyor” dedi.

Büyükkılıç, bu anlamlı çalışma için başta Vali Çiçek olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“MEMDUH BÜYÜKKILIÇ OLMAYACAKTI, BU KADIN KOOPERATİFLERİ 16 İLÇEDE OLMAYACAKTI”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, bir başarı öyküsünün yazıldığını vurgulayarak, “Sarıoğlan ilçesinde kadınlarımız inanılmaz lezzetli ve beğeni toplayan çikolata üretmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız sadece burada değil 16 ilçedeki tüm kooperatiflerde inanılmaz destek, para, emek ve zaman verdi. Memduh Büyükkılıç olmasaydı 16 ilçede bu kadın kooperatifleri olmazdı. Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. İyi ki Memduh Büyükkılıç var” dedi.

Kadın kooperatiflerinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çiçek, “Bir hayalimiz vardı, inandık, Kayserili kadınına güvendik, yola çıktık. Her gün o hayalin peşinden koşmaya devam ediyoruz. Kadınlarımız mücadele ediyor. Kısa sürede Sarıoğlan çikolatasını neredeyse kimse duymadı, sahip olun, kadın kooperatiflerine emeği geçen bir ekip var, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Çiçek ve Önder Büyükkılıç’a teşekkür eden Sarıoğlan Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, “Bize verdikleri bu güzel destekten dolayı Sayın Valimize ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele bölümü ile kafenin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Kaymakam Çiçek ve Önder Büyükkılıç ile yapılan protokol kafeyi ziyaret ederek içerideki çalışmaları ilgiyle inceledi.

hocalarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu