Haber

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG kontrolündeki yerler tam isabetle vuruldu.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG kontrolündeki yerler tam isabetle vuruldu.

MARDİN – Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Tepealtı Köyü sınırında yer alan Suriye’nin Kamışlı kentinde bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki hedefler tam isabetle vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinden ve Suriye’den halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve PKK/YPG/KCK ile diğer terör unsurlarını etkisiz hale getirerek sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesine uyuyoruz.” Doğal meşru müdafaa haklarımız gereği, 15 Ocak 2024 günü saat 22.00’de Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirilmiştir. Açıklamada, “Mağaralar, sığınaklar, mühimmat/malzeme depoları, barınaklar ve doğalgaz üretim tesislerinin de aralarında bulunduğu 23 bina yıkıldı” denildi.

Açıklamada, “Bu operasyonlarda yerli ve milli mühimmat azami ölçüde kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Aziz milletimizin kalbinden çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri beka ve beka için terörle mücadeleye devam edecektir. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar geçmişte olduğu gibi ülkemizin ve milletimizin güvenliğidir.” “Ve kararlılıkla devam edecektir. Bu operasyonlarda temiz insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların, çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

Bölücü terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki yerlerde patlamanın ardından alevler yükseldi. Suriye tarafındaki hareketlilik bölgede çekilen görüntülere de yansıdı. Alevler Nusaybin ilçesinden de görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu