Yaşam

Merakla beklenen The Witcher’ın İlk İki Sezonunda Yaşananları Sizlere Anlatıyoruz!

Dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine sahip olan The Witcher dizisinin üçüncü dönemi yolda. Bu dönemde Henry Cavill’i Geralt olarak son kez izleyeceğiz. Bu içeriğimizde 29 Haziran’da seyirciyle buluşacak olan dizinin birinci ve ikinci dönemlerinde kahramanımız Rivialı Geralt’ın yaşadığı maceraları sizler için derledik.

İyi okumalar.

Netflix’te yayınlanan bir fantastik drama türü olan The Witcher dizisi, şu ana kadar yayınlanan iki dönemi ile tüm dünyada oldukça popüler olan tanınmış bir Amerikan yapımıdır.

Andrzej Sapkowski’nin aynı isimli kitap serisinden uyarlanan dizinin ilk sezonu 2019’da, ikinci sezonu ise 2021’de yayınlandı.

Başrollerini Henry Cavill, Freya Allan ve Anya Chalotra’nın paylaştığı dizinin merakla beklenen üçüncü sezonu beş bölümden oluşacak ve 29 Haziran’da hayranlarıyla buluşacak.

Ancak üçüncü dönemde Henry Cavill’i son kez ekranlarda göreceğiz. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Liam Hemsworth, Geralt of Rivia olarak onun yerini alacak.

Üçüncü sezona az bir süre kalmışken hep birlikte canavar avcısı olan Geralt of Rivia’nın başına birinci ve ikinci sezonlarda gelenlere bir göz atalım.

1. Sezonun Özeti:

Birinci sezonda Geralt of Rivia, The Witcher olarak bilinen bir canavar avcısıdır. Dizinin ilk bölümlerinde Geralt’ın maceralarına ve şansının onu nereye götüreceğine odaklanılıyor. Geralt, Renfri adında bir kadınla karşılaşır ve onun kötü niyetli olduğunu düşündüğü için onunla çaba sarf etmek zorundadır. Daha sonra Geralt, kaderini aşan Ciri adında bir kızın varlığından haberdar olur. Ciri, Cintra Krallığı’nın prensesidir ve büyük bir tehlike altındadır.

?

Geralt’ın görevi Ciri’yi bulmak ve onu korumaktır. Dizide bu olaylar gerçekleşirken Geralt, Yennefer adında güçlü bir büyücü ile karşılaşır ve aralarında bir bağ kurulur. Ciri’nin annesi Kraliçe Calanthe, Cintra Krallığı’nı savunmak için bir savaşa girer, ancak Cintra’nın düşmanları tarafından öldürülür. Ciri kötü güçler tarafından yakalanmamak için kaçarken Geralt onu bulmakta zorlanır. İlk sezonun sonunda Geralt ve Ciri yeniden bir araya gelir.

Birinci sezonda Yennefer’in büyülü kökenlerinin izini sürdük, Geralt’ın Ciri ile ilk karşılaşmasını, Kıtada bir yer bulma mücadelesini ve gerçeği kronolojik sırayla şanslı bir şekilde ilerleyişini izledik. Peki ikinci periyotta neler oldu?

2. Dönem Özeti:

İkinci dönemde Rivialı Geralt ve Ciri arasındaki ilişki giderek derinleşir. Artık ikisi de birbirini korumak için mücadele etmeye başlar. Geralt, Ciri’nin büyücülük eğitimini devralır ve onu canavarlarla savaşması için eğitir. Sezon başında Yennefer’in ortadan kaybolduğunu görüyoruz ama gerçek çok sonra ortaya çıkıyor. Yennefer, sihirli güçlerini geri kazanmak için bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk sırasında Yennefer, Nilfgaard İmparatorluğu’na karşı savaşan direniş savaşçılarına katılır.

?

İkinci dönemde Geralt, Ciri ve Yennefer’in yolları zaman zaman kesişir ve ayrılır. Bu süreçte dizinin odak noktasındaki karakterler büyücüler, canavarlar, büyülü yaratıklar ile karşılaşıyor ve siyasi entrikalarla dolu bu dünyada pek çok macera yaşıyor. Sezonun sonlarına doğru Ciri’nin güçleri ortaya çıkar ve dizinin olay örgüsünde değerli bir rol oynamaya başlar.

Serinin üçüncü döneminde Kıtanın hükümdarları, canavarlar ve büyücülerin Rivialı Geralt’ı yakalamak için rekabet etmesini izleyeceğiz. Geralt bu dönemde hem ailesini korumaya çalışacak hem de Ciri’yi onu yok etmek isteyenlerden saklamaya çalışacaktır.

Yukarıda belirtildiği gibi, bu Henry Cavill’in son dönemidir. The Witcher’ın en başından beri yedi dönem olarak planlandığı biliniyor. Bakalım Liam Hemsworth’un canlandırdığı Geralt, seyirciden nasıl bir yansıma alacak. Merakla bekliyoruz.

baskalehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu