Haber

Kabine toplanıyor! Emeklilerin beklediği gün geldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanacak. Beştepe’deki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

EMEKLİLİK ÖDEMELERİ YÖNETMELİĞİ

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi hükümetin ek zam haberini izliyor. En düşük emekli maaşını içeren düzenlemeye yönelik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinatörlüğünde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışmalar Kabine toplantısının gündemine gelecek. Yakın zamanda Meclis’e sunulması planlanan düzenlemenin kesinleşmesi bekleniyor.

Enflasyon ve şişkinlikle mücadeleye yönelik atılacak ilave adımlar da Kabine’de görüşülecek. Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum değerlendirilecek.

TERÖRİZMLE MÜCADELE

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Türkiye’nin terörle mücadele operasyonları. Bu kapsamda İstanbul’daki güvenlik zirvesinde alınan kararlar da Kabine’de görüşülecek. Terör örgütü PKK’ya yönelik Suriye ve Kuzey Irak’ta ve ülkede devam eden operasyonlar ele alınacak.

Kabine toplantısında İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye’nin Gazze’de ateşkes sağlamaya yönelik diplomatik girişimleri ve Kızıldeniz’deki gerilim de masaya yatırılacak.

haber-arnavutkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu