İş

Crane NXT, OpSec Security’yi 270 milyon dolara satın aldı

WALTHAM, Mass. ve LONDRA – Bir endüstriyel teknoloji şirketi olan Crane NXT, Co. (NYSE: CXT), marka koruma ve kimlik doğrulama çözümleri sağlayıcısı OpSec Security’yi 270 milyon dolar nakit karşılığında satın almak için kesin bir anlaşma imzaladı. Alışılagelmiş ayarlamalara tabi olan işlemin 2024’ün ikinci çeyreğinde tamamlanması ve beşinci yıla kadar çift haneli yatırım sermayesi getirisi (ROIC) sağlaması bekleniyor.

Tanınmış küresel markalara, hükümetlere ve finans kuruluşlarına hizmet vermesiyle bilinen OpSec Security, Crane NXT’nin ürün ve marka kimlik doğrulama teknolojilerindeki yeteneklerini güçlendirecek. Crane NXT Başkanı ve CEO’su Aaron W. Saak, OpSec’in mevcut portföyleriyle olan uyumunun ve sahtecilik ve dijital korsanlığın artması nedeniyle kimlik doğrulama hizmetlerine duyulan ihtiyacın arttığının altını çizdi.

OpSec CEO’su Dr. Selva Selvaratnam, birleşmenin hem fiziksel hem de dijital marka varlıklarının güvence altına alınmasında müşteri ihtiyaçlarına daha iyi hizmet edecek birleşik güce atıfta bulunarak birleşmeden duyduğu heyecanı dile getirdi. Satın alma işlemi, OpSec’in bir parçası olan ve Investcorp’ta kalacak olan Zacco’yu kapsamıyor. Ancak, OpSec ve Zacco arasında satın alma sonrasında da iş ilişkisinin devam etmesi bekleniyor.

OpSec’in 2024 mali yılında Zacco hariç yaklaşık 130 milyon dolar gelir elde edeceği tahmin ediliyor. Crane NXT, satın alma işleminin 2025 yılında düzeltilmiş hisse başına kazancına (EPS) katkı yapmasını bekliyor.

Crane NXT, işlemin ayrıntılarını tartışmak için bugün bir konferans görüşmesi ve web yayını düzenledi ve web sitelerinin yatırımcı ilişkileri bölümünden erişim sağlandı. Baird finansal danışman olarak görev yaptı ve Davis Polk & Wardwell LLP Crane NXT’ye hukuki danışmanlık sağladı. Proskauer Rose LLP ise OpSec’in hukuk danışmanlığını üstlendi.

Küresel bir varlığa ve yaklaşık 4.000 çalışana sahip olan Crane NXT, gelişmiş mikro-optik teknolojisi aracılığıyla fiziksel ürünlerin güvenliğini sağlama konusunda uzmanlaşmıştır ve elektronik ekipmanı ve yazılımı, tescilli algılama ve algılama teknolojileri etrafında toplanmıştır.

Optik güvenlik alanında kırk yılı aşkın deneyime sahip OpSec Security, fiziksel ve dijital alanlardaki markaları destekleyen kapsamlı kimlik doğrulama ve marka bütünlüğü çözümleri sunmaktadır.

Bu haber bir basın açıklamasına dayanmaktadır ve Crane NXT’nin yıllık raporunda ve SEC’e yapılan başvurularda ayrıntıları verilenler de dahil olmak üzere riskler ve belirsizlikler içeren ileriye dönük ifadeler içermektedir. Şirket, gelecekteki performansın garantisi olmayan bu ileriye dönük beyanlara gereğinden fazla güvenilmemesi konusunda uyarmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

buyukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu