Haber

Şile Sofular Köyü’nde Denizde Bulunan Gülleler İmha Edildi

Şile Sofular Köyü’ndeki sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’nın (SAS) aldığı kararla gruplar tarafından imha ediliyor. Geçtiğimiz Cuma günü deniz tabanında bulunan top mermileri, SAS ekipleri tarafından bölgede yapılan taramaların ardından kıyıya çıkarılarak, yerleşim birimleri ve plajın bulunduğu bölgede güvenlik önlemi uygulanmaya başlandı. Bu tedbirler eşliğinde sabah saatlerinde top mermilerinin imhası için çalışma başlatıldı.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü Şile Sofular Köyü’ndeki Sofular Halk Plajı’na denize girmek için gelen bir vatandaşın denizde çok sayıda patlamamış top mermisi gördüğünü bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Olay yerine jandarma ve itfaiye sevk edildi. Jandarma ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’na (SAS) bilgi verildi. Sahil boşaltılırken, plaja girişler kapatıldı.

29 Temmuz Cumartesi günü yapılan çalışmalarda, hava şartları nedeniyle ilk gün dalış yapılamazken, kıyıdan 10 metre açıkta 1-1,5 metre derinlikte bölgeye dağılmış 9 şüpheli cisim tespit edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAS Küme Komutanlığı tarafından yapılan olay yeri incelemelerinde şüpheli cisimlerin top mermisi olduğu belirlendi. 30 Temmuz Pazar günü dalış yapan SAS ekibi, bahis sitesinde en az 28 adet mühimmat tespit etti. İndirilebilen bu mühimmatlardan 8’i SAS ekibi tarafından kimlik tespiti ve imhası için indirildi.

1200 metre yarıçaplı bölgede yer alan yerleşim birimleri ve plajlarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde mühimmatın imhası için çalışma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu