Haber

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Göynük İlçesi’ndeki Ünal Aysal Anadolu Lisesi ve Göynük Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Başkan Topaloğlu, Ünal Aysal Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle sohbet ederek, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının güzel geçmesini diledi. Lider Topaloğlu’na okul ziyaretlerinde Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tıraş da eşlik etti.

 

Kemer Belediyesi, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmenin görev yapacağı 2023-2024 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında Kemer’de anaokulundan 8’inci sınıfa kadar 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini temin etti. bunları okullara ve lise öğrencilerine teslim etti. C plakalı araçlarla ücretsiz ulaşım için başvuru sürecini tamamladı.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını umduğunu söyledi.

 

Başkan Topaloğlu, eğitim-öğretim yılının herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olumlu bir şekilde bitmesini istediklerini belirterek, “Yaz tatilinde ilçemizdeki bazı okulların boya, badana ve onarım işlemlerini gerçekleştirdik. Her seviyede eğitime hizmet vermekteyiz. Anaokulundan 8. sınıfa kadar 6.500 öğrencimize kırtasiye malzemesi temin ederek eğitim-öğretim yılı başlamadan okullarımıza teslim ettik. Lise öğrencilerimize de ücretsiz ulaşım sağlıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 1400 öğrencimizi ücretsiz taşıdık. Bu yıl şu ana kadar 870 öğrenci başvurdu. 500 öğrencinin daha kayıt olacağını tahmin ediyoruz. 15 Temmuz’da Ahmet Erkal Güçlendirme Eğitim Kursu’nda başlayan eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl üniversiteye giden öğrencilerimize aylık 700 lira burs verdik. Bu yıl 1500 lira burs desteği veriyoruz. Kemer Belediyesi eğitim projeleriyle Türkiye’deki birçok belediyeye örnek olmaya devam edecek” dedi. söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu