Ekonomi

Veru Inc. obezite uzmanını danışman olarak atadı

MIAMI – Geç klinik aşamada bir biyofarmasötik şirketi olan Veru Inc. (NASDAQ: VERU), bugün Dr. Louis Aronne’nin Baş Tıbbi Danışman ve Bilimsel Danışma Kurulu üyesi olarak atandığını duyurdu.

Dr. Aronne obezite tedavisinde tanınmış bir otoritedir ve kas kütlesini koruyarak yüksek kaliteli kilo kaybını amaçlayan seçici bir androjen reseptör modülatörü (SARM) olan enobosarm’ın geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Enobosarm’ın, Glukagon benzeri peptid-1 reseptör agonisti (GLP-1 RA) bir ilaçla kombinasyon halinde, kas kaybını önlerken yağ kaybını artırması, potansiyel olarak daha iyi uzun vadeli kilo bakımı ve daha az yan etki sağlaması beklenmektedir. Enobosarm’ın Faz 2b klinik çalışmasının Nisan 2024’te başlaması ve sonuçların yıl sonuna kadar alınması bekleniyor. Bir sonraki uzatma denemesi, GLP-1 RA tedavisinin kesilmesinden sonra ilacın kas kütlesini koruma yeteneğini araştıracak ve bulguların 2025’in ikinci çeyreğinde elde edilmesi bekleniyor.

Dr. Aronne’nin kapsamlı geçmişinde obezite tedavileri üzerine 65’ten fazla çalışma ve 150’den fazla yayın bulunmaktadır. Kendisi Sanford I. Weill Metabolik Araştırma Profesörü ve Weill Cornell Medicine’de Kapsamlı Kilo Kontrol Merkezi’nin direktörüdür. Veru Inc. ile olan ilişkisi, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nde obeziteye sahip yaşlı yetişkinlerin önemli bir bölümünü etkileyen bir durum olan sarkopenik obeziteyi ele almaya odaklanmasıyla uyumludur.

Sarkopenik obezite, kırılganlık da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilen kritik bir kas kütlesi kaybı ile karakterize edilir. Enobosarm, 1.581 katılımcıyı içeren 27 klinik çalışmada incelenmiş ve gastrointestinal yan etkilerde artış olmaksızın iyi tolere edildiği gösterilmiştir.

Veru Inc. ayrıca hastanede yatan hastalarda ARDS tedavisi için bir mikrotübül bozucu olan sabizabulin geliştirmektedir ve planlanmamış gebelik ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı ikili koruma için FDA onaylı bir ürün olan FC2 Kadın Prezervatifi®’ne sahiptir.

Şirket, metabolik hastalıklar, onkoloji ve ARDS’ye odaklanan geç aşama bir biyofarmasötik kuruluşa dönüşmeyi hedeflemektedir. Bu basın bülteni Veru Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu