Haber

Suda indirim var mı? İzmir’de suda indirim var mı, indirim ne kadar?

Suda indirim var mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü 2023 Harikulade Ocak ayı Genel Meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, İZSU Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve 1 Şubat’tan itibaren uygulanmaya başlanacak “su ve atık su” tarifeleri görüşüldü. Pekala, suda indirim var mı? İzmir’de suda indirim var mı, indirim ne kadar? Detaylar burada…

SUDA İNDİRİM VAR MI?

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Ocak 2023 Olağanüstü Genel Kurul toplantısında 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere mesken ve mesken dışı abone birinci kademelerinde yüzde 7 indirim yapıldı. İndirimden 2 milyon abone yararlanacak .

YÜZDE 7 İNDİRİM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mahalle statüsündeki köy ve beldelerde uygulanan yüzde 50 ve yüzde 75 indirimli tarifelerin Sayıştay raporları doğrultusunda kaldırılmasının ardından harekete geçti. İZSU Genel Müdürlüğü, yasal düzenleme gereği 6360 ve 5216 maddeleriyle görev alanına dahil olan yerleşim yerlerinde su tarifelerinde yapılan indirimin ardından il genelinde abonelere yansıtılacak indirimin düşürülmesine karar verdi. Bu kapsamda İZSU Genel Müdürlüğü, yeni düzenleme ile oluşacak gelir artışını il genelindeki abonelere indirimli olarak yansıtacak. Konut ve konut dışı aboneler için birinci kademe su tarifelerinde yüzde 7 indirim yapılacak.

YÜZDE 75 İNDİRİM UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Tarımsal üretimi güçlendirmeye devam etmek için “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde, İzmir’de tarım ve hayvancılık abonelerine, tarım ve hayvancılık tarifesinde abonelere %75 indirimle uygulama devam edecek. Konut tarifelerine ilişkin birinci kademe tarımsal ve hayvansal sulama aboneleri ile şehit-gazi aboneleri ve engelli abonelere yüzde 7 indirim uygulanacak.

Böylece 2 milyon abone indirimden faydalanmış olacak.

RESMİ DAİRE ABONELERİNE YAPILAN İNDİRİM

“Kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ve atıksu tarife ücreti, tüketim miktarına bakılmaksızın sabit tarife ücreti olarak belirlenir ve meskenler için belirlenen en düşük su ve atıksu tarife ücretinin yüzde 50’si olarak belirlenir.” 28/11/2017 tarihli ve 7061 sayılı Kanunun geçemez.” Ek-2 maddesi uyarınca kamu dairesi abonelerine su bedelinde aynı oranda indirim uygulanacaktır.

Ayrıca TÜİK’in 3 Ocak’ta açıkladığı Aralık ayı üretici fiyat endeksindeki yüzde 0,24’lük düşüş 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak ve tarifeye yansıyacak. Her ay açıklanan ÜFE oranının bir sonraki ayın tarifesine yansıtılması uygulamasına da devam edilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu