Ekonomi

PepsiCo hisseleri ‘temel değişimler’ nedeniyle Morgan Stanley’den yükseltme aldı

Goldman Sachs Pazartesi günü Groupon, Inc. (NASDAQ:GRPN) için görünümünü değiştirerek fiyat hedefini önceki 7,50$’dan 12,00$’a yükseltti. Fiyat hedefi artışına rağmen, firma şirketin hisseleri üzerindeki Sat notunu korumaya karar verdi.

Revizyon, Groupon’un şirketin önceki beklentilerinin biraz üzerinde faaliyet sonuçları gösteren dördüncü çeyrek kazanç raporunu takip ediyor. Bu ilerleme Groupon’un devam eden geri dönüş çabalarında olumlu bir adım olarak görülüyor.

Goldman Sachs’ın raporunda, Groupon yönetiminin likiditeyi iyileştirmek için harekete geçerek ve operasyonel trendlerde iyileşme göstererek şirketin sürekliliği sorununu başarıyla ele aldığı kabul edildi. Ayrıca Groupon, son operasyonel ilerlemeyle uyumlu olan ve yayın öncesi tahminlerin bir kısmının biraz üzerinde olan 2024 yılı gelir ve düzeltilmiş FAVÖK beklentisini yineledi.

Groupon yönetimi, şirketin 18 ila 36 ay içinde ortaya çıkması beklenen bir dizi geri dönüş girişimiyle “büyüme için inşa etmeye” doğru geçiş yaptığını belirtti. Goldman Sachs, Groupon’un pazarındaki arz ve talebi daha iyi karşılamak ve şirket içi verimliliği artırmak için platformunu yeniden konumlandırması gerektiğine işaret ediyor. Bu girişimlerin gerçekleşmesi muhtemelen birkaç çeyrek sürecek.

Yatırımcı tartışmalarının, Groupon’un devam eden ürün girişimlerinin önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde nasıl daha iyi bir gelir yörüngesine dönüşeceği üzerine odaklanması bekleniyor. Goldman Sachs, son sonuçlara dayanarak Groupon için ileriye dönük faaliyet tahminlerini güncelledi ve fiyat hedefini buna göre yükseltti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

kesapajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu