Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer Açıkladı: 29 Mayıs Pazartesi Okullar Tatil mi?

28 Mayıs Pazar günü yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle eğitimin durumu merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milyonlarca öğrenci ve velinin araştırdığı konu hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası okulların durumuna ilişkin de konuşan Bakan Özer, ‘Okullar ne zaman kapanacak?’ sorusunu da yanıtladı.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde 50+1 barajını geçen aday çıkmayınca cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Seçmenler 28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler için yeniden oy kullanacak. Her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sandık kurulacak. Bu nedenle seçimin ertesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği büyük merak konusu oldu.

TRT Haber’e konuk olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seçimin ardından eğitime bir gün ara verileceğini duyurdu.

Bakan Özer yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci sağlık oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs’ta okullarımızı eğitime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak’ dedi.

Bakan Özer, okulların kapanış tarihi ile ilgili soruyu da yanıtladı. Özer, “16 Haziran’da okullar kapanıyor, uzatma yapmadık” dedi.

Deprem bölgesinde telafi eğitim programının 1 Ağustos ortası ile 1 Eylül arasında yapılacağını anlatan Bakan Özer, ‘Öğrenciler bu eğitimi ille de bulundukları yerde değil, istedikleri ilde alabilecekler. eğitilirler’.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu