Haber

Microsoft AI, PC’ler için istediği RAM miktarını belirledi

Yapay zeka hem yazılım hem de donanım geliştirmeye devam ediyor ve biz de artık bunu cihazlarımızda kullanmaya başlıyoruz. Peki Microsoft AI PC’ler için ne kadar RAM isteyecek? Dikkat edilmesi gereken nokta, işlemciniz yapay zekayı desteklese bile minimum RAM miktarını karşılamanız da oldukça önemlidir. Ayrıntılara bakalım.

AI için minimum RAM miktarı

TrendForce’un pazar araştırması raporuna göre Microsoft, yapay zeka (AI) bilgisayarları için minimum sistem gereksinimi olarak 16 GB RAM belirledi.

Bu yıl Microsoft Copilot ve Windows 11 23H2 ile Windows’un yapay zeka desteği önemli ölçüde artacak. Intel ve AMD’nin x86 tabanlı mobil yapay zeka işlemcilerini piyasaya sürmesiyle birlikte, hem yazılım hem de donanım yapay zekası tarafından desteklenen yapay zeka bilgisayarlar pazara hakim olmaya başlayacak.

Daha önce çıkan haberlere göre Microsoft, klavyedeki Windows tuşunu Copilot tuşuyla değiştirecek ve yapay zekayı Windows’a önemli ölçüde entegre edecek. Windows 12 ile yapay zeka entegrasyonu çok önemli seviyelere ulaşacak ancak Windows 12 çıkana kadar Windows 11 ile birlikte yapay zekayı kullanmaya başlıyoruz.

Microsoft Yardımcı Pilot anahtarı

Copilot AI için minimum RAM boyutu 16 GB’tır!

Alacağınız bilgisayarda NPU birimi yani yapay zeka birimi ne kadar hızlı olursa olsun yapay zeka dillerinin önemli miktarda belleğe ihtiyaç duyduğu bilinmektedir. Microsoft, hızlı ve kısa sürede erişilebilen bellek olan RAM’e ihtiyaç duyan sistem için minimum 16 GB belirlemiştir.

Günümüzde orta ve alt segmentte uygun fiyatlı modellerde giriş seviyesinde 8 GB hatta 4 GB RAM’e sahip notebook modellerini görmek mümkün. 2024 yılına gelindiğinde yeni bilgisayarlarda ihtiyaç duyulan minimum RAM miktarı 16 GB olacak.

2024 ve 2025 standartlarında sayılar artacak gibi görünüyor. Standart RAM miktarı olarak kabul edilen 16 GB artık minimum seviye olarak görülecek ve 32 – 64 GB RAM’e sahip modellerin de yaygınlaşması bekleniyor. Market.

gurun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu