Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar’da Eğitim Kursu Merkezi Açtı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de ücretsiz kurs merkezleri açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocukların uygun eğitim almalarını sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan büyükşehir kurs merkezlerinden biri olan Gülnar Eğitim ve Öğretim Destek Kurs Merkezi, açıldığı günden bu yana öğrencilerin geleceklerini şekillendirmeleri için bir köprü görevi görüyor.

Mersin Büyükşehir BelediyesiEğitim ve Öğretim Destek Kurs Merkezi Gülnar Şubesinde Manevi Danışman ve Rehberlik Uzmanı olarak görev yapan Cansu Geyik, YKS ve LGS kümesinde toplam 308 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Geyik, “Gülnar dezavantajlı bir bölge. Çünkü buradaki imkanlar yetersiz. Burada bizden başka kurs merkezi yok. Öğrenciler bize derslerini desteklemek için geliyorlar. Bu anlamda öğrencilerimizin eğitim hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz.” 8. ve 12. sınıf öğrencilerine seri testler ve ücretsiz soru bankaları vererek.” “Çalışıyoruz” dedi.

Derslerin yanı sıra öğrencilere rehberlik hizmeti de verdiklerini kaydeden Geyik, “Hedef belirleme ve motivasyonlarını sağlama konusunda çalışıyoruz.”

“GÜLNAR’DA BAŞARI DURUMU ÇOK YÜKSEK”

Öğrencilerin başarı oranının oldukça iyi olduğunu belirten Geyik, “Gülnar dezavantajlı olmasına rağmen başarı oranı çok yüksek. Öğrencilerimiz çok çalışıyor, ailelerimiz çok bilinçli. Veliler genel olarak kurs merkezinin yetersiz kalacağını düşünüyor. İlgi açısından ücretsiz olduğu için ancak ev ziyaretleri de yapıyoruz ve ev ziyaretleri sırasında da “Velilerimiz ilgiyi görünce şaşırıyorlar ve bize çok sıcak davranıyorlar” dedi.

“ÖĞRENCİLER ARA SIRAYI VERİMLİ BİR ŞEKİLDE KULLANMALIDIR”

Yarıyıl tatili için velilere tavsiyelerde bulunan Geyik, ailelerin öğrencilerle bol bol vakit geçirmesini önerdi. Geyik ayrıca bu dönemde çocukların ailelerinin desteğini görmelerinin olumlu bir izlenim yaratacağını ifade ederek, “Bu noktada velilerimiz öğrencilerimizin televizyon, bilgisayar ve telefonlarını kontrollü bir şekilde, izin vermeden kullanmaya devam etmeleri yönünde teşvik edebilirler. Onlara baskıcı bir tutum sergiliyoruz ama onları fazla esnek bırakmadan.” kullanılmış.

Yarıyıl tatilinin ardından motivasyon amaçlı bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirten Geyik, “Bu etkinlikle öğrencilerimiz büyük bir moralle sınava hazırlanacak ve onları sınava göndereceğiz. Tüm velilerimize ve öğrencilerimize başarılar dilerim. Öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller.”

habersuloglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu