Ekonomi

Kripto borsası Kraken, katman-2 ağı için ortak arıyor

ABD’nin önde gelen kripto borsalarından biri olan Kraken, kendi katman-2 ağını başlatmak için çeşitli blockchain şirketlerini değerlendiriyor.

Şirketin bu atılımı, rakip borsa Coinbase KüreselInc ( MADENİ PARA) Base ağını başlattıktan sonra geldi.

CoinDesk’e bilgi veren kaynak, çalışmalar henüz kamuya açıklanmadığı için isminin gizli kalmasını istedi. Kaynağa göre birçok blockchain şirketinin yanı sıra çokgenMatter Labs ve Nil Foundation ile görüşmeler devam ediyor.

Borsa sözcüsü şunları söyledi:

Belirli bir marka ve müşteri kitlesine sahip büyük kripto şirketleri, yeni bir gelir kaynağı potansiyeli ve mevcut operasyonlarının uzantısı olarak blockchain geliştiriyor ve operasyonlarını büyütmeye çalışıyor.

Ağustos ayında kripto borsası Coinbase EthereumBlockchain’in ikinci en büyük katman-2 ağı İyimserlikgeliştiricileriyle birlikte çalıştı ve kendi katman-2 ağı olan Base’i başlattı.

Ethereum ölçeklendirme çözümlerinin önde gelen geliştiricilerinden Polygon, bu yılın başlarında geliştiricilerin kendi blok zincirlerini oluşturmak için kullanabilecekleri yeni bir araç seti yayınladı. zkSync katman-2 ağının arkasındaki şirket olan Matter Labs, teknolojisini acemi geliştiricilere açtığını da duyurdu.

Kraken yakın zamanda web sitesinin meslek bölümünde “Kıdemli Kriptografi Mühendisi” reklamını açtı. İş tanımında “Katman-2 çözümlerinin tasarımı ve uygulanması, ZK dahil modern kriptografi bilgisi” gibi özellikler aranıyordu.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

haber-karsiyaka.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu