Haber

Kocaeli’de polis 12 ilçede denetim altında

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli’de yaşayan vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması için 7/24 çalışan Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, yerel ve zincir marketlerde sürekli denetimler gerçekleştiriyor.

Belediye ile vatandaşlar arasında köprü görevi gören ve halkın sağlığını tehdit eden unsurlara ‘dur’ diyen polis grupları; KDV, fiyat şişirme ve haksız avantaj sağlayanlara karşı sıkı denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Zabıtası 12 ilçede fiyat ve haksız menfaatlerin önlenmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor.

BİRÇOK BAHİSİN DETAYLI İNCELEMESİ

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı gruplar, kent genelinde faaliyet gösteren marketlerde “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmeliği” uyarınca yeterli denetimler gerçekleştiriyor. Polis ekipleri, yerel ve zincir marketlerde gram eksikliğinden, etiketteki fiyat ile kasadaki fiyat arasında fark olup olmadığına kadar pek çok konuyu araştırıyor.

İl Ticaret Müdürlüğü ekipleriyle birlikte gerçekleştirilen kontrollerde Büyükşehir Zabıtası, tüketiciyi aldatmaya ve haksız kazanç sağlamaya yönelik satış yapanlar hakkında ilgili yasa ve yönetmelik uyarınca yasal işlem yapılması için tespit tutanakları hazırlıyor.

kusadasi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu