Ekonomi

Kia, SUV ve EV’lerin öncülüğünde güçlü Ocak ayı satışları bildirdi

IRVINE, Kaliforniya – Kia Amerika, Ocak ayında 51.090 adet satarak SUV ve elektrikli araç (EV) pazarlarında önemli bir varlık kurarak yıla güçlü bir satış performansıyla başladı. Şirketin Ocak ayı satışlarının %74’ünü oluşturan SUV ve ticari araç serilerinde bir önceki yıla göre artış yaşandı. Kia’nın üç sıralı elektrikli SUV’u tamamen yeni EV9, Ocak ayında 1.408 adet satarak Kia’nın KONUT satışlarında önceki yıla göre %57’lik önemli bir artışa katkıda bulundu.

Dört Kia modeli Ocak ayında bugüne kadarki en iyi satışlarını gerçekleştirdi. Carnival minivan satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81, Sportage kompakt SUV satışları yüzde 16, Forte sedan satışları yüzde 10 ve EV6 elektrikli crossover satışları ise yüzde 9 arttı.

Kia Amerika’nın satış operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Eric Watson, özellikle elektrikli modellere geçişle birlikte markanın büyüme gidişatına olan güvenini dile getirdi. Yakın zamanda 2024 Kuzey Amerika Yılın Ticari Aracı seçilen EV9, güçlü bir başlangıç ​​yaptı. Kia, 2024 yılı boyunca showroomlara ulaşması planlanan altı yeni veya önemli ölçüde yeniden tasarlanmış aracın tanıtımıyla ivmesini sürdürmeyi planlıyor.

Kia Amerika, satış başarılarının yanı sıra çeşitli girişimlerde de bulundu. Şirket, League of Legends Şampiyonluk Serisinin resmi sponsoru olarak Riot Games ile ortaklık kurdu ve tamamen elektrikli EV9 ile 15. Super Bowl kampanyasına hazırlanıyor. Ayrıca, Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2024’te Kia Corporation ve Uber, hedeflenen araçların (PBV’ler) geliştirilmesi ve dağıtımı konusunda işbirliği yapmak üzere bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı.

Merkezi Irvine, Kaliforniya’da bulunan Kia Amerika, otomotiv kalitesi araştırmalarında üst sıralarda yer almasıyla biliniyor ve 2023’ün En Etkili 100 Şirketi arasında gösterildi. NBA’in “Resmi Otomotiv Ortağı” olarak marka, çeşitli benzinli, hibrit, Plug-in hibrit ve elektrikli araçlar, Amerika Birleşik Devletleri’nde 775’ten fazla bayiden oluşan bir ağ aracılığıyla satılmaktadır. Bu rapor Kia Amerika’nın basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu