Haber

Kaan Ayhan: “Milli takımın tarihinde ilk kez grup birincisi olmasını istiyoruz”

A Milli Futbol Grubu kampında açıklama yapan Kaan Ayhan, “Milli takımın tarihinde ilk kez grupta birinci olmasını istiyoruz.”

A Milli Futbol Takımı, 18 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Almanya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında ise 21 Kasım Salı günü Cardiff’te Galler ile karşılaşacak. Milli Takım, TFF’de kampa gitti. Maç öncesi Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Antrenman Tesisleri. Antrenman öncesi basına açıklama yapan Kaan Ayhan, 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Tüm kadro olarak rahatladık ama yine de bu amaçla Galler maçına gitmek istiyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam milli takımın tarihinde ilk kez ligde birinci olmasını istiyoruz.Turnuva içerisinde şansımızı artıracağını düşünüyoruz.Bir yandan katılmanın rahatlığını yaşıyoruz ama diğer yandan da Oraya kazanmak için gideceğiz. Elimizden geldiğince performans göstermeye devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi yeni teknik adamla öğrendiklerimizi hem performans açısından göstermek istiyoruz. “Üç puanla dönmek istiyoruz” dedi. Buna uygun. Hazırlanıp iyi bir performans sergileyeceğiz. Almanya maçı benim ve bazı arkadaşlarım için özel. Her zamanki teknik direktörün planlarını net göremedik. Tahmin ettiğim kadarıyla birkaç yeni oyuncu ve milli takımda fazla süre alamayan oyuncular göreceğiz. İkinci maçta ise daha önemli ve önemli bir olay göreceğiz. Maçı bu şekilde oynayacağız” dedi.

“Fiziksel olarak kendimi çok iyi hissediyorum”

Maçların yoğun ve kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Kaan Ayhan, “Neredeyse maç maç gidiyoruz. Arkadaşlarımızla şakalaşıyoruz, gözümüzü açtığımızda ya sahadayız ya da uçaktayız. Bu normal ve normal bir durum. Doğaldır. Burayı görmek için, burada oynamak için çalışıyoruz. Küçüklüğümüzden beri bunu hedefledik. Bir yandan da minnettarız.” . Biz de böyle bir şansı değerlendirmek istiyoruz. Almanya maçında benden daha fazla oynayan oyuncu dinlenmek ve oyunları dengelemek istiyor. Fiziksel olarak kendimi çok formda hissediyorum. Bildiğiniz gibi Hatay maçına sonradan girdim. Diğer oyuncular gibi yorulmadım. Buraya iyi ve formda bir şekilde geldim. O yüzden “Yüzde yüzümü verebilirim. Umarım bu arkadaşlarım için de geçerli olur” dedi.

“Almanya’nın dışındaymışız gibi hissedeceğimizi sanmıyorum.”

Almanya maçı öncesi Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e karşı Galatasaray formasıyla oynayarak atmosferi test ettiklerini belirten başarılı savunmacı, “Galatasaray taraftarından oluşan geniş bir camiamız var. O yüzden tabii ki bize bu konuda destek oldular. Tabii ki Türk Milli Takımı’yla o atmosferi yarattık.” Hepimiz turnuvayı görmek istiyoruz. Hiçbir zaman kendimizi dışarıdaymış gibi hissedeceğimizi sanmıyorum. Son maçlarla birlikte taraftarlarımızda yeni bir umut yeşerdi. Bu yüzden tam destek alacaklarını düşünüyorum. Dediğim gibi turnuvaya iyi başlayıp çok keyifli bir atmosfer yaratmak istiyoruz. Havanın 2008’deki gibi olacağını tahmin ediyorum. “Başarılı bir turnuva yaratacağız ve geçireceğiz” dedi.

“Gerekirse sağ beke elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağız.”

Şu anda orta sahada oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten 29 yaşındaki futbolcu, “Kariyerim boyunca stoperde oynadım. Benim için nerede olduğu, pivot olup olmadığı önemli değil. -Bebek ya da ön libero. Gerekirse sağ beke elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabii son yıllarda sağ bek sıkıntısı da yaşandı.” “O yüzden şu anda 2.5 pozisyonunu görüyorum. Milli takımda da o pozisyonda başarılı performanslar görüyoruz. Bulunduğum pozisyona yavaş yavaş alıştığımı düşünüyorum. Orada çok iyiyim ve memnunum. Milli takımda da sağ bek başarıyla oynayan arkadaşlarımız” dedi.

“Montella bize büyük yardım ve destek sağladı”

Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın yeni gelmesine rağmen hızlı bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Kaan Ayhan, “Hocamız şu anda aramızda. Tabii henüz birbirimizi tanıma aşamasındayız. O yüzden tanışmamız gerekiyor. Bazı şeylere alışın, hocamızın da bazı şeylere alışması gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim, bu kısa oldu.” Bu süreçte bize gösterdiği görüntülerle, yaptığı analizlerle, sahada yaptırdığı taktik antrenmanlarıyla bize çok yardımcı oldu. Bu durumda zaten skora yansıdı. Bu nedenle bildiğiniz gibi teknik adam futbolda ne kadar iyi olursa olsun skordan daha değerli hiçbir şey yoktur. Skor esas alındığında teknik direktör için daha önemli oluyor. “Değerli bir şey yok. Tabii ki bize çok yardımcı oldu, destek verdi. Onun skorları hocamızla birlikte takım olarak bizde bu atmosferi yarattı. Bu yüzden hocamızla el ele vererek daha güzel günlere gidiyoruz. Daha fazla çaba gösterirsek daha büyük ve daha başarılı bir milli takım olacağız.” dedi.

“Bu maçta benim ve bazı arkadaşlarımız için maç oynayıp başarılı olmalıyız.”

Almanya doğumlu olduğu için maç öncesi nasıl hissettiği sorulduğunda Ayhan, “Artık bir şey söylemem doğru olmaz. Korona döneminde Almanya ile hazırlık maçı yaptık. Atmosferin tadını alamadık çünkü” dedi. O dönemde seyirci yoktu. Tribünde bulunan taraftarlarımız o maç için izin alamamıştı. O yüzden bir sonraki maçta atmosferin bambaşka olacağını düşünüyorum. Artık bizi ne bekliyor bilemiyorum. Bu maçlar önemli. Sadece benim için değil, tüm milli grup için. Bunun motivasyonu rakibin Almanya olması değil, güçlü ve kalitesi bilinen bir takıma karşı oynamamız. Normal maçlarda bu yeterli. Bu maçta benim ve bazı arkadaşlarımızın adına maç oynayıp başarılı olmamız gerekiyor” diye sözlerini tamamladı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu