Sağlık

İsrail’in Gazze saldırısında yaralanan Filistinliler Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a nakledildi

Şeker mısırSağlık Bakanlığı, İsrail’in ağır bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nden 117’si yabancı uyruklu ilk yaralı grubunun Refah Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığını duyurdu.

İLK KÜME MISIR’A GİRDİ

Şeker mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’den Mısır’a giren yaralılar hakkında bilgi verildi. Açıklamada, “Gazze’deki olaylarda yaralanan Filistinli kardeşlerimizden ilk grubunu Refah Sınır Kapısı’nda karşıladık.” denildi. ifadelerine yer verildi. Yaralıların tamamının Kuzey Sina kentindeki iyi donanımlı hastanelere nakledilmeye başlandığı kaydedildi.

YARALANANLARIN 117’Sİ YABANCI UYRUKLU

Gazze’den getirilen ilk gruptaki yaralıların toplam sayısı hakkında bilgi verilmezken, bunların 117’sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in Mescid-i Haram başta olmak üzere Filistinliler’e ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki gösterdiği gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken. İsrail ordusu Aksa’da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 16’ya yükseldi. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

GAZZE’DE 9 BİNE YAKLAŞIK KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi. İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında 130 Filistinli öldürüldü, yaklaşık 2 bin Filistinli de yaralandı.

İSRAİL SALDIRILARIN DOZUNU ARTIRDI

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını Gazze’ye genişletmeye başlarken, hava saldırılarının dozunu da artırdı. Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

derelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu