Haber

İki yıl önce 150 gram olarak piyasaya çıktı… 1 kilo olarak ağlara takıldı!

KOCAELİ (İGFA) –Daha önce İzmit Körfezi’ne salınan yonga uçlu kalkan balığı, Kocaeli Su İşleri Kooperatifine bağlı balıkçıların ağına takıldı.

Kocaeli Su İşleri Kooperatif Başkanı Ali Sarı, Gebze’de yontma kalkan balığı yakalandığını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Müdürlüğü’ne bildirdi. Ardından ekipler harekete geçti.

150 GRAM OLDU, 1 KG YÜKE ULAŞTI

Gebze Eskihisar Su İşleri Kooperatifi’ne giden Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı ekipleri, balıklarda incelemelerde bulundu. Üzerinde çip bulunan kalkanın 2021 yılında Hereke’de denize bırakıldığını belirledi. Yaklaşık 1 kg olduğu belirlenen kalkan balığı, gerekli denetimler yapıldıktan sonra tekrar İzmit Körfezi’ne bırakıldı.

“İZMİT KÖRFEZİNE BALIKLARIMIZI DEDİK”

Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanı Mesut Değer yaptığı açıklamada, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında İzmit Körfezi Balıkçılık Projesi’ni başlattık. İzmit Körfezi’nden İzmit Körfezi’ne düzenli aralıklarla. Bu kapsamda bugüne kadar 36 bin yavruyu İzmit Körfezi’ne saldık. Bugün Gebze Eskihisar Su İşleri Kooperatifindeyiz. Serbest bıraktığımız yontma kalkanın ağlara takıldığı bildirildi. Geldik, balığı aldık. Çipinden incelediğimizde 2021 yılında Hereke sahilinden salındığını belirledik. Ortası 150-200 gram olan balık bugün yaklaşık 1 kilo. İzmit Körfezi’ne geri bıraktık. Zaman zaman yaşadığımız bir olay ama bu kez canlı olarak aktarıldı. Balığımızı da ait olduğu sulara geri saldık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu