Haber

Honda, Aston Martin ile Formula 1’de yoluna devam edecek

hondaFormula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2026 sezonu için Aston Martin takımının güç ünitesi tedarikçisi olacağını duyurdu.

Yeni güç ünitesi düzenlemeleri ile honda ‘nin karbon nötr yaklaşımı ortak bir noktada buluştu. Yarışçı bir ruhla gelişmeye devam etmek honda sürdürülebilirlik yaklaşımına dayalı olarak F1 yarışlarında yeni bir çabaya katılmaya karar verdi. 2022’den beri hem otomobil hem de motosiklet motor sporları faaliyetlerinden sorumlu Honda Racing Corporation (HRC); Güç aktarma organlarının gelişimini, yarış katılımını ve F1 yarışlarını denetleyecek.

FIA ​​Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda, 2026’dan 2030’a kadar olan dönemde, karbon nötr amaçlar için motor / elektrik motoru maksimum güç çıkış oranı 50/50 olacak şekilde yeni düzenlemeler geçerli olacak. Elektrik enerjisi dağıtımında şu anda kullanılana göre önemli bir artış olacak ve yüzde 100 sürdürülebilir yakıt kullanımı esas olacak. 2026 yılında yürürlüğe girecek olan yönetmelikle birlikte kinetik enerjiyi geri kazanıp makul durumlarda elektrik enerjisine çeviren güç geri kazanım sisteminin (ERS) frenleme için çıkışı üçe katlanırken, motor çıkışının düşürülmesi kuralı getiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Honda CEO’su Toshihiro Mibe, yeni ortakları Aston Martin F1 takımıyla aynı kazanma şevki ve tutkusuna sahip oldukları için duydukları memnuniyeti paylaştı; Aston Martin Aramco Honda, 2026 sezonundan itibaren birlikte çalışarak şampiyonluk unvanını kazanmak istediklerini belirtti. Formula 1’in motor sporları açısından önemine vurgu yapan Mibe, güç yönetimi teknolojisinin 2026’da hayata geçecek düzenlemelerle değer kazanacağını ve Honda ile kompakt, hafif ve yüksek performanslı bataryaya sahip bir elektrik motorunun Honda ile geliştirildiğini paylaştı. şampiyonadaki sürdürülebilirlik yaklaşımı için mühendislik etkilidir. Ayrıca Aston Martin Aramco Cognizant Formula 1 Grup Yönetim Konseyi Lideri Lawrence Stroll, Honda ile heyecan verici bir geleceğe adım atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Honda tarafından 2020 yılında yapılan ayrılık duyurusunun ardından Honda RBPT motoru ile Oracle Red Bull Racing ve Scuderia AlphaTauri takımlarına 2023 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda teknik destek sağlamaya devam ediyor. Honda, 2025 yılındaki sürenin sonuna kadar Red Bull ve AlphaTauri gruplarının kullandığı motorları üretmeye devam edecek.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

pertek-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu