Haber

HDP’den ‘İmamoğlu’ yorumu: Bugün ittifakları tartışmak yanlış

ANKARA -İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a doğru yola çıktığını” ve partiler üstü bir ittifak kurmayı hedeflediğini söyledi. İmamoğlu’nun davetini memnuniyetle karşılayan HDP Seçim İşleri Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, “İttifak konusunu bugün tartışmak yanlış olur” dedi.

‘SAĞLIKLI BİR TARİH OLMADAN İTTİFAKLARI TARTIŞMADAN HESAPLAMAK YANLIŞTIR’

Parti olarak seçimden sonra gerçek bir muhasebe yapmaya çalıştıklarını ifade eden HDP’li Türkmenler, “Geçen belediye seçimleri ve son genel seçimler bu muhasebenin bir parçasıdır. Sağlıklı bir geçmiş seçim muhasebesi yapmadan geleceğe yönelik bir trend oluşturmak yanlış olur. Bu nedenle bugün ittifaklar konusunu tartışmanın yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

HDP’nin “tek adam ve saray rejimi”ne karşı mücadelesinden vazgeçmediğini kaydeden Türkmen, “Tek adam rejimini devirme mücadelemizden vazgeçmeyeceğimiz de pes etmeyeceğimiz de bir gerçektir. Üçüncü yol politikamızı güçlendirme hedefimiz üzerine… Seçimler elbette önemli anlardır ama biz Emek Özgürlük İttifakı’nı nasıl genişleteceğimizi ve neye odaklanmamız gerektiğini daha çok önemsiyor ve tartışıyoruz.”

“HER TÜRLÜ ORTAK MÜCADELE ARAYIŞI ÖNEMLİDİR”

Sıranın seçimleri ve ittifakları konuşma zamanına geldiğini kaydeden HDP’li Türkmenler, “Önemli olan seçim öncesi örgütlenmek, toplumsal mücadeleyi yükseltmek, halkın taleplerine sahip çıkmaktır. Bunları yapmadan seçimden bahsetmek doğru değil. Ama elbette her türlü ortak mücadeleyi aramak önemlidir” dedi.

Yaz boyunca süren seçim ve ittifaklarla ilgili halk toplantılarında uzun tartışmalar yaptıklarını ve bu konuların önümüzdeki konferanslarda değerli gündemler olacağını belirten Türkmen, “İttifak olacak mı, olacaksa nasıl bir ittifak olacak? ittifak olur mu Bu sorunun cevabını kongre sonrası parti genel başkanlığına seçilecek yeni arkadaşlar verecek. Yeni dönemi mitinglerde, çalıştaylarda, konferanslarda ortaya çıkan siyasi çizgiye göre inşa edecekler.”

“AYNI SU BİR KERE YIKANIR, ÖNCELİĞİMİZ HDP’NİN SİYASİ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTMEKTİR”

Geçmiş seçimlerde ‘aday çıkarmama’ deneyimlerini hatırlatan Türkmen, “Geçmiş seçimleri düşündüğünüzde aklınıza şu ifade geliyor; ‘Bir suda bir kere yıkanılır, bizim için önemlidir. HDP’nin siyasi çizgisini genişletin, bu çizgiye yakın siyasi çizgilerle bu çizgiyi genişletmeyi birinci öncelik olarak görüyoruz.

golyakahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu