Haber

Ehliyet Sınavları Ertelendi mi? Motorlu Taşıtlar E-Sınavları Ne Zaman?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkemizde hayat adeta durma noktasına geldi. Herkesin kalbi deprem bölgesinde atmaya başladı. Hal böyle olunca birçok sınav ertelendi, okullar tatil edildi. Ehliyet sınavına girecek olan kişiler de arama motorlarına yöneldi. ‘Ehliyet sınavı yapılacak mı, ne zaman yapılacak?’ sorusu araştırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı e-sınav tarihleri ​​hakkında açıklama yaptı. Peki, ehliyet sınavı ertelendi mi, ehliyet sınavları ne zaman?

Detaylar burada…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem tüm ülkeyi derinden etkiledi. Depremin 5. gününde arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Deprem 10 ilimizde ciddi tahribata neden oldu. Bunun üzerine MEB okulları bir hafta tatile çıktıklarını açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada, okulların 20 Şubat’ta açılacağı duyuruldu. Yükseköğretim kurumlarının bahar yarıyılı başlangıcı ikinci bir duyuru ile duyurulacak.

Ehliyet alacak adaylar da ehliyet sınavlarının yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. 81 ilde yazılı sınavın nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki durumla ilgili açıklama yaptı. Daha sonra MTSK e-sınavları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 81 ilde e-sınavların eş zamanlı olarak ne zaman yapılacağı açıklandı.

Peki ehliyet sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

Motorlu taşıtlar sürücü kursu e-sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği duyurulmuştur. Yapılan açıklamada, 7-12 Şubat tarihleri ​​arasında yapılması planlanan ehliyet e-sınavlarının Türkiye genelinde ileri bir tarihe erteleneceği açıklandı. Ancak sınavların ne zaman yapılacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Bir sonraki açıklamada tarih verilmesi bekleniyor.

11-12 Şubat tarihleri ​​arasında yapılması planlanan BİLSEM sınavları da ileri bir tarihe ertelendi. Testin ne yapılacağına dair bir bilgi yok.

7-12 Şubat ortasındaki sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ertelendi. Bu noktada mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılacak kalfalık ve ustalık sınavlarının da ertelendiği açıklandı.

keciorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu