Haber

DS Automobiles ilk çeyrekte satışlarını dört katına çıkardı!

DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını 2022’nin aynı dönemine göre dört katına çıkararak önemli bir başarıya imza attı.

stellantis türkiye Premium segmentin temsilcisi DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde 717 adetlik satışla aynı segmentte yüzde 4,1 pazar payına ulaştı. Segmentinde yeni DS 7 modeliyle de benzer bir başarı sergileyen DS Automobiles, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde satılan DS 7 Crossback modeline göre satışlarını yüzde 400’ün üzerinde artırmayı başardı. DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, “2022 yılı sonunda tanıttığımız yeni DS 7 modelimize yoğun ilgi var ve satışlarımıza önemli katkı sağladı. İlk yılda 546 adet DS 7 sattık. Yeni DS 7, markamızın ivme kazanmasına en büyük katkıyı sağlayan model oldu.” dedi.

Mart ayında büyük bir ivme kazanan DS Automobiles, yılın ilk çeyreğinde satışlarını 2022’nin aynı dönemine göre dört katına çıkararak toplam 717 adet satışa ulaştı. Artan satış rakamlarıyla premium segmentteki payını yüzde 257 artıran DS Automobiles, bu segmentteki pazar payını yüzde 1,6’dan yüzde 4,1’e çıkardı. Markanın bu sonuçlara ulaşmasında etkin rol oynayan premium SUV modeli yeni DS 7, DS 7 Crossback olarak geçen yılın ilk çeyreğinde 134 adet olan satış rakamını aynı dönemde 546 adede çıkarmasını sağladı. 2023 döneminde yüzde 400’den fazla artışla. Bu sonuçlarla birlikte yeni DS 7’nin kendi segmentindeki payı yüzde 4,7’den yüzde 15,6’ya yükseldi.

DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi

“Yeni DS 7’ye büyük ilgi var”

Geçen yılın ilk çeyreğinde toplam 179 adet satış gerçekleştirdiklerini söyleyen DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi; “2022 sonunda tanıttığımız yeni DS 7, satışlarımıza değerli katkı sağlamaya devam ediyor. Geçen yılın ilk çeyreğinde satılan DS 7 Crossback’in yaklaşık yüzde 55’ine ulaştık. 2022’de 546 adet yeni DS 7 sattık.” 2023’ün ilk çeyreği. Bu yılın ilk çeyreğinde binek otomobil pazarı 175 bin 421 adete ulaşırken, 2022’nin aynı döneminde 116 bin 834 adet araç satıldı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 11 bin 167 adet oluştu. Bu yılın aynı döneminde premium otomobil satışı 17 bin 404 adete ulaştı. DS Automobiles, “Büyüyen pazardan çok daha hızlı büyüdük. DS Automobiles, premium pazarda 717 adetlik satışla geçen yılın ilk çeyreğine göre güçlü bir büyüme yakaladı.” ilk çeyrek sonuçlarına göre DS 7 E-Tense ile PHEV segmentinde lider olduklarının altını çizen DS Türkiye Genel Müdürü Selim Eskinazi, “Yeni DS 7 çok büyük. “İlgi var. Müşterilerimizin taleplerini karşılamak için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz” dedi.

“Hem satış hem de satış sonrası hizmetlere yatırım yapıyoruz”

DS Automobiles’in müşteri memnuniyetinin yanı sıra satışlarının da hızla arttığına işaret eden Selim Eskinazi, “İlk çeyrekte yüzde 100 satış memnuniyeti yakalamayı başardık. Türkiye’deki satış ağımızı geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyoruz. İlk hedefimiz. Yeni DS Store Gaziantep’i yaz aylarında hizmete açmaktır.Satış tarafında olduğu kadar satış sonrası hizmetlerde de yatırımlarımıza devam ediyoruz.Bu kapsamda DS Service Ankara’yı yeni yatırımlarla geliştiriyor ve hizmet kapasitesini artırıyoruz.DS Store Bodrum, planlı bir genişleme yatırımı ile yılın ikinci yarısında satış ve satış sonrası hizmet kapasitesini genişletecek.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

habermihalgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu