Haber

Depremin vurduğu köylerde Mehmetçik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda Gaziantep’te yürütülen deprem çalışmaları kapsamında AFAD tarafından organize edilen yardım malzemeleri, askeri helikopterlerle dağlık bölgelerdeki köylere ulaştırıldı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nın takip ve koordinasyonundaki yardımlar 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda toplanan askerler, işçi tarafından askeri helikopterlere nakledildi. Daha sonra 5 helikopter havalanarak 17 sorti halinde İslahiye ve Nurdağı ilçelerine bağlı 15 dağ köyüne indi. Askerler tarafından depremzedelere 7,2 ton içme suyu ve gıda kolisi, 87 çadır, 2 bin 400 çocuk bezi ve 700 battaniyeden oluşan yardım malzemesi dağıtıldı.

“MEHMETÇİK GIDA VE KARADAN TEDARİK”

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir işçi, deprem nedeniyle hasar gören İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin dağlık kesimlerindeki Esaslı, İdilli ve Koçcağız köylerinin yollarını ulaşıma açtı.

Bu arada jandarma ekipleri, İslahiye Topçu Alay Komutanlığından temin edilen unimog araçlarla koordineli olarak 128 mahalle ve köye yardım malzemelerini ulaştırdı.

“MEHMETÇİK ÇADIR VE KONTEYNER KURDU”

Gaziantep jandarma bölgesindeki afet bölgelerinde 447 araç ve 4.210 askeri personel ile arama kurtarma çalışmalarına katılan Mehmetçik, ayrıca 1.090 çadır ve 137 konteyner kurdu.

gordesajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu