Haber

Deprem bölgesine giden Kılıçdaroğlu’ndan gece yarısı paylaşım: Bu ülkenin kaynaklarının nereye harcandığının birilerinin hesabını vermesi gerekiyor

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından bir görüntü yayınladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Halkımızın durumunu yerinde gördüm. Siyasetin ötesine bakıp iktidar safına geçmeyi reddediyorum. Bu çöküş tam olarak sistemli bir rant politikasının sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla görüşmeyeceğim. ve her zeminde çeteler kiralarım. Halkımla savaşırım. Sonuna kadar.” Notu düşürülen Kılıçdaroğlu, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçladı.

Kılıçdaroğlu’nun görüntüdeki açıklamaları şöyle:

“Herkese merhaba. Adana, Hatay merkez ilçe, İskenderun ve Antakya’dan sonra en son Samandağ ilçesini ziyaret ettik. Şimdi Arzur’dayız. Belediye başkanlarımızla görüştük, depremzedelerle görüştük. Bu noktada benim istediğim birkaç şey var. halkımızla paylaşmak.

Ülkemiz büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Hepimiz biliyoruz ve izliyoruz. Burada yürek burkan görüntüler var. Kalbimiz ağrıyor. Depremden etkilenen insanlarımıza verebileceğim en değerli mesaj, Türkiye’nin kalbi, deprem bölgesindedir. Asla ama asla yalnız değilsin. Halkımızın duyguları, fikirleri ve duaları onlarladır. Halkımız yardım etmek için elinden geleni yapıyor, biz yanınızdayız. Ve şehirlerimizin, köylerimizin yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. En ciddi şekilde etkilenen bölgelerde uzlaşma aşamasına geçeceğiz. Ben ve şehir liderlerim bunun için buradayız.

“BAKANLAR PR İÇİN KONVOYLU GEZGİN”

Gücü buraya çağırmak istiyorum. Kovid sürecinde yaptığınız bürokratik pürüzleri bu kez kabul etmeyeceğiz. Gerekli yardımları en çok ihtiyaç duyulan yerlere en kısa sürede ulaştıracağız. Artık Saray’ın siyasetiyle, PR faaliyetleriyle, yalan haberleriyle ilgilenmiyoruz. Örneğin; bakanlar halkla ilişkiler için konvoy halinde seyahat ediyor. Ancak afetin koordinasyonu için gerekli tedbirler alınmadı. Türkiye’nin bu alandaki tecrübesi doğru bir şekilde değerlendirilememiştir. Bu afetlerde kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği değerlidir. Ancak belediyelere karşı siyasi bir tavır var. Birçok sivil toplum kuruluşu da baskı altında yok edildi. Askerlerimiz de doğru dürüst yerleştirilmedi. Dün sahada 3500 asker vardı. Doğal arama kurtarma işçisi olan madencilerimizi sevk etmek için maalesef geç kalındı. Özetle her bahiste başarısız oldukları gibi bunda da başarısız oldular.

“HÜKÜMETİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ BİLMİYORLAR”

Devleti yönetmeyi bilmiyorlar. Vallahi onlar bilmiyorlar, Vallahi bilmiyorlar. Çok açık söyleyeyim, bu sürecin en önemli sorumlusu varsa o da Erdoğan’dır. 20 yıldır ülkeyi depreme hazırlamayan bu hükümettir. Bu yüzden onunla tanışmayı hiç düşünmedim. Ben bu sorunu asla siyasetin üzerinde görmüyorum. Bu durak bizi siyasetine getirdi.

“Halkımızın halini gördükçe öfkem artıyor”

Deprem vergilerini çetelere verdiler. Hani o para nerede, o para orada yok. Hayatları boyunca devlete her yönden vergi ödeyen halk, ihtiyaç anında devleti yanında görememiştir. Değilse, seçim. Değilse, ‘Saray’. Ne zaman bu ülkeyi mahvederse, benimle birlikte olmak için davetlerde bulunuyor. Hadi ama, seninle iş yapamam ve asla da yapamam. Halkımızın halini gördükçe öfkem artıyor. Birileri bu ülkenin kaynaklarının nereye harcandığının hesabını vermeli. Bu yüzden felaketi yumuşatmak için birilerinin çabalarına destek olmayı asla düşünmüyorum.

“TUKALANACAKSANIZ TUTUKLANIN”

Belediye başkanlarımıza söyledim. Kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklardır. Bürokratik bir mana mı koyuyorlar, dinlemeyin! Bu insanlara ekmek battaniye bulmaktan tutuklanacaksan tutuklan! Spam, protokoller, bürokrasi bitti. Çünkü söz bitti, söz… Milyonlarca insanımız geceleri sokaklarda, arabalarında yatıyor. Enkaz altında binlerce canımız yaralandı. Hem üzgün hem de kızgınız. Şimdi düzeltme zamanı. Milletimiz esasen dayanışma içindedir. Benim Erdoğan’la ve ‘Saray’ıyla iş birliği yapmama gerek yok. Liderlerim gün boyu benimleydi. Onlara güveniyorum. Milletimiz ve biz omuz omuza verip bunun üstesinden geleceğiz. Bu şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Halkımla konuşuyorum.”

haberuzumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu