Haber

Cengiz Ünder: Fenerbahçe forması altında oynamaktan gurur duyuyorum

Transfer döneminin aktif takımlarından olan milli futbolcu Cengiz Ünder, Fransız ekibi Marsilya’dan 15 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı ve 4 yıllık sözleşme imzaladığı kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

“Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum”

Bir an önce Fenerbahçe formasını giyip Saracoğlu çimlerine ayak basmak istediğini söyleyen Cengiz Ünder, şunları söyledi:

Fenerbahçe camiasına katıldığım için çok mutlu ve gururluyum. Daha önce birçok kez Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sahaya gittim ve hepsi benim için güzel anılardı. A Milli Takım’da gol attığım maçlar oldu. Şimdi o golleri Fenerbahçe formasıyla atacağım. Hayranlarımızın önünde olacağım için çok heyecanlıyım. Her zaman farklı bir havası vardı. Umarım her şey çok güzel olur. Bunun için çok heyecanlıyım. Bir an önce sahaya gitmek istiyorum.

“Yabancı bir ortam değil”

Hem Türk milli takımında hem de Avrupa’da birlikte forma giydiği birçok oyuncuyla tanıştığına değinen Cengiz, şöyle konuştu:

Milli takımdan çok arkadaşım var, aslında hep birlikte oynadığımız oyuncular. Yabancı olduğum bir ortam değil. Artık kendi evim gibi gördüğüm takım arkadaşlarımla oynayacağım. Dzeko ile Roma’da 3 yıl oynadım, sahada çok iyi anlaştık. Birbirimizin tüm iyi taraflarını biliyorduk. Bu şimdi benim için çok büyük olacak. Onunla oynamayı da özledim. Diğer takım arkadaşlarım arasında birçok kişiyle oynadım. Şimdi ben de buradayım.

“Her zaman kendine güvenen bir oyuncu oldum”

Milli futbolcu, uzun bir aradan sonra Türkiye’ye döndüğünü ve Fenerbahçe’ye geldiği için mutlu olduğunu şu sözlerle anlattı:

Yaklaşık 6-7 yıl sonra tekrar ülkeme dönüyorum, Fenerbahçe camiasına geliyorum. Bunun için çok mutluyum. Benim için Avrupa deneyimi çok farklıydı. Çok hoştu. Her zaman ülkemi Avrupa’da temsil etmek istemişimdir. Artık Türkiye’deyim, Fenerbahçe’deyim. Çok iyi hissediyorum. Her zaman kendine güvenen bir oyuncu oldum. Sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunu en uygun şekilde göstereceğimi biliyorum.

“Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum”

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde iyi bir performans gösterdiğine işaret eden 26 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

Konferans Ligi maçlarını izledim ve iyi başlamak çok değerliydi. 3 maç kazandık ve 1 maçımız daha kaldı. O maçı kazandıktan sonra inşallah en iyi yerlere en uygun şekilde gideceğiz. Çünkü çok iyi bir ekibimiz var. Bu grubun çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Zaman geçtikçe çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

“Bizim için uzun bir sezon olacak”

Fenerbahçe forması altında forma giymekten gurur duyduğunu anlatan başarılı futbolcu, şu açıklamaları yaptı:

Bizim için uzun bir zaman olacak. Bunun için de çok heyecanlıyım. Yeniden Türkiye’ye döndüğüm için ayrı bir heyecan içindeyim. Bu forma altında oynamamak benim için bir onurdur. Kendimi her zaman hazır görüyorum. Her zamanki gibi en büyük hedeflerimden biri şampiyon olmak, bunu da başaracağımıza inanıyorum. Güzel bir ekibimiz var. Bunu sonuna kadar götüreceğimize inanıyorum.

“Fenerbahçe’ye gelirken aklımdan geçenlerden biri Can Bartu gibi bu kulübün efsanesi olmak”

Sarı lacivertliler efsanesi ‘Senyor’ Can Bartu ile bir anını paylaşan Cengiz Ünder, şunları söyledi:

Sevgili Can Bartu’mla İstanbul’da tanıştık. Bana çok iyi tavsiyeler verdi. Hem Fenerbahçe efsanesi olarak hem de İtalya’da top koşturan biri olarak çok sevilen ve saygı duyulan bir isim. İtalyan futbolu hakkında çok iyi tavsiyeleri vardı. Gerçekten de kulübün en büyük efsanelerinden biri. Umarım onun gibi büyük bir efsane oluruz, Fenerbahçe’ye geldiğimde içimden geçen şeylerden biri de buydu ve bu kulübün efsanesi olmak.

“Bana güvenen Başkanımıza, yöneticilerimize ve İsmail hocamıza teşekkür ederim”

Son olarak transfer süreci hakkında bilgi veren Cengiz sözlerini şöyle noktaladı:

Her şey Alman kampında başladı. Biraz stresli bir süreç oldu. Her zaman menajerimle konuşuyor ve işlerin nasıl gittiğini öğrenmeye çalışıyordum. Çok heyecanlanmıştım. Bir an önce gitmek istiyordum. Teşekkürler bu süreçte sevgili Ali Önderimiz, Yöneticilerimizin hepsi yanımdaydı, ayağa kalk dediler. Büyüklerimin tavsiyeleri benim için her zaman çok değerlidir. Ayrıca Liderimize, yöneticilerimize, İsmail hocamıza ve teknik heyete bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Son olarak, Marsilya’ya çok teşekkür ederim.

haber-elmadag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu