Ekonomi

Bakan Bolat: Stoklardaki araçlar ortaya çıktı, fiyatlar düştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Temmuz ayı dış ticaret rakamlarının açıklandığı toplantıda otomotiv pazarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Bakan Bolat, otomobil tüketimindeki artışa paralel olarak otomobil ve otomotiv ithalatındaki önemli artış nedeniyle ithalatta da yüzde 5’lik artış yaşandığını bildirdi.

Bolat, hükümetin bu konuda gerekli tedbirleri hızla aldığını ve bunun yansımalarının otomobil piyasasında görülmeye başladığını bildirdi. “Bakanlık olarak otomotiv pazarındaki piyasalara, zorluklara ve haksız ticari uygulamalara karşı son 1 ayda gerekli tüm tedbirleri depremin başlangıcından bu yana, hatta COVID-19’un ortasından bu yana almış bulunuyoruz, ve kararlılıkla uyguluyoruz.Denetimleri kararlılıkla yapıyoruz ve son 1-2 hafta içinde stokta kaç araç çıkmaya başladı ve çok yakında tüketicilerimiz her iki sıfır arabada da fiyat düşüşleri görmeye başlayacak. Salgın ve sarsıntıyı bahane ederek vatandaşlarımızı istifçilik ve fırsatçılıkla mağdur etmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz.Hükümet olarak, Ticaret Bakanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak kararlılıkla mücadele edeceğiz. imkanlarımız ve tedbirlerimiz elimizde olup, vatandaşlarımızın mağdur olmasına asla izin vermeyeceğiz ve bunu başka çalışmalarımızda da yapmaktan asla çekinmeyeceğiz.”şeklinde konuştu.

mericajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu