Haber

ÂLÂ Parti: Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretinden rahatsız değiliz; oy isteyebilir

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Lideri Ümit Özlale, Gazete Duvar’dan Ceren Bayar ile konuştu.

Partisinin seçimlerde 80’li ve 100’lü yılların ortalarında milletvekili çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Özlale, bazı seçim bölgelerinde CHP ile ortak liste oluşturacaklarını kaydetti.

AĞIRALIOĞLU’NUN İSTEĞİ

Eski UYGUN Parti üyesi Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasına değinen ve meslektaşının ayrılmasının partiye bir faydası olmadığını belirten Özlale, şöyle konuştu: “Yaptığı açıklamalar partinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmadığı için partiye fayda sağlamadığını düşünüyorum. O bakımdan ‘Keşke aile içinde bu eleştirileri dile getirseydi’ dedim. tarafları hiçbir şekilde bağlamayan veya üzmeyen açıklamalardır.'”ifadeleri kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN HDP ZİYARETİ

Başkan adayları Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyaretini değerlendiren DÜZGÜN Parti’den Özlale, şunları söyledi: “Geziye tepki gösteren olmadı. Yavuz Ağıralioğlu’nu biraz rahatsız etti ama partide bir rahatsızlık yaratmadı. Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’nı hazırladık. Anayasa değişikliği teklifini hazırladık. Başkan 6 siyasi partinin hepsi buna imza attı.Böylece kendini bağladı.Bu olanlardan sonra bu mutabakat zaptını imzaladıktan sonra seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayı hem HDP’yi hem de AK Parti’yi ziyaret ederek hem MHP seçmeninden oy isteyecek. Siyasi parti liderleri o metni imzalayarak, “Gidip HDP’li dahil Türkiye’deki her seçmenden oy isteyeceksiniz. Bundan daha doğal bir şey yok. Kemal Bey, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı seçildikten sonra diğer partileri ziyaret etti.” Kendisi gibi HDP’yi de ziyaret etti.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu