Haber

Akşener istirahat etti, partililer Ağıralioğlu’nun etrafında toplanmaya başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferinin ardından başarısızlığın nedenini araştıran muhalefet olaya karışmaya başladı.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa sesleri yükselirken, İYİ Parti cephesinde de durum pek farklı değil.

İYİ Parti’de parti içinden bazı isimlerin Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşmeye hazırlandığı öne sürüldü.



İÇ HESAP İYİ PARTİDE BAŞLAR

28 Mayıs seçimlerinden istediği sonucu alamayan İYİ Parti’de ‘iç hesaplaşma’ başladı. YETER Parti cephesinde Meral Akşener’in bazı muhalifleri, milletvekili seçimlerinde partinin oyunu yeterli bulmadı.

Seçimlerin ardından yapılan ‘oyları korumak da bir başarıdır’ değerlendirmesinin Akşener’in parti içindeki muhaliflerinden yoğun tepki aldığı öğrenildi.

KAYBINI SORUŞTURUYORLAR

Seçim sonrası açıklamaların yanı sıra seçim öncesi alınan bazı kararların partiye zarar verdiği ve oy kaybına yol açtığı görüşü hakim olmaya başladı.

Bir diğer görüş ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığının yanlış olduğu ve Akşener’in masaya dönmek yerine, “Şahsen cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıksaydı, bugün Türk siyasetinde bambaşka durumlar tartışılabilir ve İYİ Parti, AK Parti seçmeninin de içinde yer alacağı merkez sağ seçmenin adresi olurdu.” dedi.yorumlar yapılır.

AKŞENER’E YOĞUN ELEŞTİRİ

Ayrıca adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu’nun desteklenmesi gerektiğini söyleyen Akşener’e karşı çıkan İYİ Partililer, ‘Parti kurumsallaşamadı ve Türk milliyetçilerini bünyesine katamadı’eleştiri de getirir.

Partinin başarısızlığının gerekçesi olarak da Akşener’e muhalif isimler, ‘Muhalefet Anadolu insanını tanımıyor’işaret etmek.

24-25 Haziran tarihlerinde kurultayda Akşener’in karşısına bir adayın çıkabileceği tahmin ediliyor.

ayrancihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu